Yeah, Design Studio Knallr is live!

Categorie
Nieuws
Datum
11 maart 2024

The word is out!

Na maanden mijn nieuwe bedrijfsnaam geheim te hebben gehouden, kan ik het eindelijk van de daken schreeuwen: “Design Studio Knallr is live!”. Ik handel na ruim 2,5 jaar niet meer onder de naam YAVA | Design Bureau. In deze blog vertel ik hoe de naam is ontstaan en wat er allemaal voor de livegang aan vooraf is gegaan.

Meer over Knallr

Hoe is de naam Knallr ontstaan?

Op 1 augustus 2021 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel onder de naam YAVA | Design Bureau. Was ik tevreden met deze naam? Nope. Helaas heb ik deze naam gekozen uit tijdsnood. Ik was al maanden lang op zoek naar dé naam. In juni was ik met mijn vriend een roadtrip naar en door Italië aan het doen. Mijn doel was dat ik een nieuwe naam bedacht zou hebben voordat wij terug zouden rijden naar Nederland. Alleen werkte deze druk voor mij averechts. Ik heb heel wat papier gebruikt om met letters en woorden te spelen om een naam te vinden, maar helaas zonder succes.

Het enige wat ik zeker wist, was dat ik een unieke naam wilde. Een naam die niet veel gebruikt wordt en het liefst een combinatie van letters die niet veel voorkomen, zoals een X, Y en Z. Na wat probeersels kwam ik op de naam YAVA terecht. Die naam was niet ontstaan doordat ik mijn eigen voornaam YARA had aangepast, maar is echt vanuit nul ontstaan.

Toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel had ik het doel om zo snel mogelijk een betere naam te vinden. Alleen heeft dat uiteindelijk 2,5 jaar geduurd. Oeps.

Op vrijdag 10 november zat ik te scrollen op LinkedIn. Er kwam een post voorbij waardoor ineens de naam ‘Knallr’  in mij op kwam. Ik was toen niet aan het zoeken naar een naam. Helaas weet ik niet meer welke post ik destijds heb gezien waardoor de naam in mij opkwam. Vervolgens ben ik meteen gaan googlen of deze naam al bezet was. Ik ging er vanuit dat er allang één of meerdere bedrijven deze naam of een variant ervan zouden hebben. Verrassend genoeg waren alle domeinen nog beschikbaar. Ik kocht meteen mogelijke domeinen, zoals: www.knallr.nl , www.studioknallr.nl, www.knallrdesign.nl en www.knallrtrainingen.nl om er zeker van te zijn dat er niemand anders mee vandoor gaat.

Wat heb ik gedaan voordat Design Studio Knallr live kon gaan?

Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe branding. Althans, dat vond ik! Na ruim 2,5 jaar werkzaam te zijn geweest als zzp’er, heb ik veel geleerd van wie ik als designer ben en wat ik met mijn bedrijf wil uitstralen. Ik stond ondertussen niet meer achter de branding (kleuren, vormen, tone-of-voice en look and feel) van YAVA. Het was tijd om het volledig op de schop te gooien. Hier heb ik dan ook ruim vier maanden voor uitgetrokken. Die vier maanden heb ik ook echt nodig gehad, want ik heb zo goed als elke week 90% van mijn tijd besteed aan de rebranding en maar 10% aan mijn klanten.

  • Tot op de bodem uitgezocht wie en wat Knallr is. Dit heb ik gedaan door middel van meerdere documenten en templates en in samenwerking met een marktingcoach.
  • Een nieuwe brandshoot met fotograaf partner Nancy. Vooraf maakte ik meerdere moodboards en shotlists zodat ik zeker wist dat ik de komende tijd passend beeldmateriaal heb voor mijn website en social media.
  • Een nieuw logo ontworpen.
  • Een nieuw brandbook ontworpen. Hierin staat welke lettertypes, kleuren, vormen, iconen etcetera ik kan gebruiken voor mijn uitingen.
  • Een volledig nieuwe website ontworpen.
  • Nieuwe teksten geschreven voor op de 50+ pagina’s die mijn website momenteel heeft. Meer dan 50 pagina’s? Ja, echt waar.
  • Social media templates ontworpen zodat mijn social media er voortaan consistent en professioneel in de nieuwe huisstijl uitziet.
  • Merchandise ontworpen en laten drukken.
  • Blogs geschreven
  • En nog veel meer!

Ik vond het super leuk om mij eens zo diep te verdiepen in het opzetten van een nieuwe branding, maar ben ook blij dat ik nu weer tijd heb om te knallen *ba-dum-tsss* aan opdrachten van mijn klanten. LET’S GO!

Help mijn bedrijf knallen!

Wat heeft de rebranding mij gekost?

Er is geen standaard antwoord op de vraag wat een rebranding kost. Net zoals het kopen van een huis of een auto. Het ligt er maar net aan hoe groot en gek je het wil maken. Voor een zzp’er kan het bij wijze van spreken al voor €200, maar je kan ook uitpakken en gemakkelijk €30.000 kwijt zijn. Ik heb een blog geschreven waarin ik alle gemaakt kosten en misgelopen inkomsten in opsom.

Lees hier het antwoord

Overweeg jij een rebranding?

Laten we eens geheel vrijblijvend babbelen. Dan geef ik je graag tips en tricks. Ik help jou graag met het ontwerpen van drukwerk en digitaal design. Wil je het liever zelf ontwerpen, maar wil je wel dat een design expert er naar kijkt en feedback geeft? Ook dat kan ik voor jou doen!