Design trainingen op maat

Ja, ook jij kunt voortaan zelf professionele flyers, social media posts of bijvoorbeeld presentaties ontwerpen door een op maat gemaakte design training op je eigen locatie te volgen!

Herken jij deze problemen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom jij een design training wilt volgen. Herken jij één of meerdere van de onderstaande punten? Dan zal een op maat gemaakte designtraining je voortaan veel tijd, frustratie en geld besparen!

 • Je hebt geen designer in dienst die je kan helpen met het maken van passende designs voor je bedrijf;
 • Je wilt geen designopdrachten uitbesteden aan een designer, omdat je het zelf leuk vindt om hiermee aan de slag te gaan. Alleen heb je geen idee hoe;
 • Je wilt niet elke keer designopdrachten uitbesteden aan een designer, dus om geld te besparen wil je het zelf leren;
 • Je gebruikt wel eens Canva om zelf iets te ontwerpen, maar je merkt dat je designs niet professioneel genoeg zijn en dat je kennis mist;
 • Je wilt graag zelf leren hoe je voortaan tijdbesparend professionele designs kunt maken.
Herkenbaar! Ik wil een training volgen
frustratie zelf iets ontwerpen design studio knallr

Welke onderwerpen kunnen er zoal behandeld worden?

Je kan het bijna zo gek niet bedenken, want bij mij is veel mogelijk. Hieronder staan een aantal voorbeelden van wat we zouden kunnen behandelen in een design training op maat.

De 13 basis design principes om voortaan zelf mooiere ontwerpen te maken

Hoe kan je Canva als bedrijf professioneel inzetten?

Hoe kan je mooie en overzichtelijke sales presentaties voor (potentiële) klanten maken?

Gratis professioneel en rechtenvrij beeldmateriaal vinden op het internet om jouw ontwerpen naar een hoger niveau te tillen.

Hoe kan je zelf pakkende social media posts ontwerpen?

Zelf eenvoudig professionelere documenten maken om te zorgen dat het bedrijf zich professioneler uit

Hoe werkt kleurenpsychologie en waar moet je opletten als je voor je bedrijf een ontwerp maakt?

En nog veel meer!

Design trainingen die ik o.a. heb gegeven

De afgelopen 5 jaar gingen meerdere bedrijven je voor. Hieronder zie je een aantal design trainingen die ik op locatie of online gegeven heb.

Vorige Volgende

Wie is de trainer?

Ik, Yara van Schaik, zal jou alle benodigde fijne kneepjes van het designvak leren. In 2015 volgde ik de hbo-studie Communication & Multimedia Design in Amsterdam, waar ik afstudeerde als visual & digital designer in 2019. Daarna heb ik meerdere banen in loondienst gehad als designer, zowel in Amsterdam als in Harderwijk. Ondertussen geef ik alweer meer dan 5 jaar trainingen en vind ik het erg leuk om door heel Nederland design trainingen te geven. Niet doorvertellen, maar ik vind het stiekem leuker om een ander te leren designen dan dat ik zelf ga designen. De combinatie van onderweg zijn, anderen veel leren en het magische aspect dat een kleine designaanpassing al een grote impact kan hebben, maakt het voor mij leuk werk!

Meer over Yara
yara van schaik design studio knallr harderwijk

Een greep uit mijn klanten

Ik heb voor bedrijven van klein tot groot, zoals lokale zzp’ers en Van Delft Chocolates mogen werken. Voornamelijk bedrijven uit de omgeving van Harderwijk, maar ook zeker bedrijven van verder weg vragen om mijn hulp. Benieuwd wat mijn klanten over mij zeggen? Dat lees je hieronder!

Werkwijze en tarieven
Emma de baak review design studio knallr harderwijk

Werken met Yara was heel fijn! Al snel kwamen we op een mooie training op maat, waarbij Yara genoeg flexibiliteit bood om de deelnemers op verschillend niveau te kunnen helpen. Vanuit onze huisstijl kon ze ons ontzettend goed verder helpen, en had ze nog extra tips die wij zelf over het hoofd zouden hebben gezien. Dank voor de fijne samenwerking Yara!

– Emma, incompany adviseur De Baak
review de baak willemijn design studio knallr

Nogmaals bedankt voor je bijdrage. Ik vond je training heel prettig en nuttig. Ik heb nagedacht over feedback, maar ik kan eigenlijk niet iets bedenken wat de volgende keer beter zou kunnen! Je presentatie was fijn om naar te luisteren, het was een helder verhaal en de workshop was lekker praktisch!

– Willemijn, communicatiemedewerker bij De Baak
review groevenbeek marleen design studio knallr

De samenwerking met Yara was heel prettig! Ze doet wat ze zegt en bereidt zich goed voor. Ze heeft een natuurlijke manier van presenteren. De materialen die ze levert zien er verzorgd uit en de voorbeelden die ze gebruikte in de les waren actueel en van deze tijd. We hopen dan ook zeker nog een keer met haar samen te werken.

– Marleen, docente op het Groevenbeek College
review volandis lisa design studio knallr

Vanuit mijn werkgever kreeg ik de mogelijkheid om een Design & Social media training te volgen van Yara. Zowel de Design als Social media training zitten goed in elkaar en duren niet te lang. Je krijgt ontzettend veel relevante informatie en tips waar je gelijk mee aan de slag kunt gaan. Ik heb de training als erg gezellig en leerzaam ervaren en raad de training zeker aan!

– Lisa, communicatiemedewerker Volandis
review samensterk trainingen annemiek design studio knallr

Toen ik hoorde van de training van Yara dacht ik gelijk: ja, daar moet ik heen. En dat was ook precies wat ik nodig had. De juiste trucjes, tips en weetjes om posts in een goed design te zetten waren voor mij erg nuttig. Yara heeft mij echt op weg geholpen. De kennis die ze heeft kon ze tijdens de training ook goed overbrengen. Zeker een aanrader!

– Annemiek, eigenaar Samensterk

Veelgestelde vragen over design trainingen

Voor wie is een design training geschikt?

Doordat ik elke training op maat maak en aanpas aan het niveau van de deelnemers, is eigenlijk zo goed als iedereen geschikt!

 • Beginners die geen gevoel voor design hebben
 • Beginners die in hun vrije tijd wel eens iets zelf in elkaar geknipt en plakt hebben, maar willen leren hoe ze professioneler kunnen worden
 • Semi-gevorderden
 • Gevorderden
 • ZZP’ers/freelancers/eigen ondernemers
 • Lokale MKB bedrijven
 • Middelbare en hogescholen
 • Marketing medewerkers
 • Communicatiemedewerkers
 • Content marketeers
 • Content creators
 • Fotografen

Bij ons op het werk hebben wij zowel beginners als vergevorderden. Is een gezamenlijke training dan aan te raden?

Als het niveau van de deelnemers erg uiteenloopt, raad ik aan om de training te splitsen. Zo begin ik bijvoorbeeld met de beginners en daarna met de vergevorderden. Als een beginner meer uitdaging wil, kan hij/zij blijven zitten en meedoen met de tweede groep en vice versa. Als het niveau van de groep iets verschilt, kan ik een training maken die uitdagend genoeg is voor de ervaren deelnemers en toch begrijpelijk voor de beginners.

Wij zitten gevestigd aan de andere kant van het land. Kom je dan ook bij ons langs op locatie?

Ik reis graag stad en land af om bij jou/jullie op locatie een design training op maat te geven, dus ja! (;

Wat kost een design training op maat?

Dat is een goede vraag waar ik helaas niet direct antwoord op kan geven. Elke training is maatwerk, maar op deze pagina lees je meer over de tarieven van mijn trainingen.

Hoelang duurt een training?

Hoelang een training duurt, is volledig afhankelijk van jouw/jullie wensen. Dit kan variëren van 1 uur tot zelfs wel een 2-daagse training. Heb je geen idee hoelang een training zou moeten duren? Ik adviseer je graag!

Is de training theoretisch, praktisch of een combinatie van?

Ik ben zelf een enorme voorstander van het geven van trainingen op een zo praktisch en visueel mogelijke manier. Op het moment dat ik theorie uitleg, doe ik dat altijd met ondersteunende praktijkvoorbeelden. Hierdoor wordt de training interessanter om te bekijken, blijft de stof langer hangen en zie je direct de impact in de praktijk. Drie vliegen in één klap dus! (;

Heb je ervaring met het geven van trainingen?

De afgelopen 5 jaar heb ik meerdere trainingen over design en social media gegeven. Dit heb ik zowel op locatie als online gedaan vanwege COVID. Mijn voorkeur gaat uit naar een training op locatie bij het bedrijf zelf. Dat scheelt de deelnemers reistijd, waardoor ze ontspannen aan de training kunnen beginnen. Door de training in het echt te volgen, is het stellen van vragen laagdrempeliger en kan ik persoonlijke aandacht geven aan de deelnemers.

Contactformulier design trainingen

Ik vertel graag meer over de mogelijkheden. Een vrijblijvende videocall, afspraak of telefoontje is zo gepland. Neem contact op en laten we kletsen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.