Gastlessen op scholen

Ik leer graag docenten en leerlingen alle fijne kneepjes van het social media- en design vak. Zo besparen zij voortaan tijd, frustraties en geld!

Voordelen van gastlessen op scholen over social media en design

Er zijn enorm veel voordelen, maar ik som de belangrijkste op:

 • Leerlingen kunnen in een gastles over design leren hoe zij voor school, stage of werk professionele verslagen en documenten moeten ontwerpen;
 • Het vormt voor leerlingen een goede basis om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Zo kunnen ze bijvoorbeeld leren hoe ze professionele cv’s en motivatiebrieven kunnen ontwerpen;
 • Docenten kunnen in een gastles leren hoe zij eenvoudig en snel mooie lespresentaties kunnen ontwerpen. Dit zal ervoor zorgen dat leerlingen meer interesse hebben in de lespresentatie en daardoor blijft de lesstof langer hangen. Win-winsituatie;
 • Elke docent en leerling kan deze les volgen, want ik laat het niveau aansluiten op de doelgroep;
 • Social media en professioneel design zijn helemaal van deze tijd, waardoor leerlingen en docenten hierin geïnteresseerd zijn.
Wij willen een gastles
contact opnemen dm social media design studio knallr

Welke onderwerpen kunnen er zoal behandeld worden?

Je kan het bijna zo gek niet bedenken, want bij mij is veel mogelijk. Hieronder staan een aantal voorbeelden van wat we zouden kunnen behandelen in een gastles op school.

Voor docenten – Hoe maak ik snel professioneel lesmateriaal dat de aandacht trekt bij de leerlingen en waarvan de stof lang blijft hangen?

Hoe kunnen de leerlingen zelfstandig, eenvoudig en professioneel een verslag ontwerpen?

Samen met de leerlingen kunnen we werken aan een social media onderzoek voor een echte opdrachtgever.

Hoe kunnen de leerlingen professioneel een presentatie ontwerpen in bijvoorbeeld PowerPoint of Keynote?

Hoe kunnen de leerlingen zelfstandig, eenvoudig en professioneel een cv voor zichzelf ontwerpen?

Samen met de leerlingen kunnen we (meerdere weken) social media posts bedenken, ontwerpen en uitwerken voor een echte opdrachtgever.

Gericht op creatieve opleidingen: verdiepende gastlessen over design van een design ervaringsdeskundige.

Gastlessen op scholen en trainingen die ik heb gegeven

De afgelopen 5 jaar gingen meerdere bedrijven je voor. Hieronder zie je een voorbeeld van gastlessen die ik heb gegeven op het Groevenbeek College in Ermelo.

Vorige Volgende

Wie is de trainer?

Ik, Yara van Schaik, zal jou alle benodigde fijne kneepjes van het gewenste onderwerp leren. In 2015 voltooide ik de hbo-studie Communication & Multimedia Design in Amsterdam, waar ik afstudeerde als visual & digital designer. Vervolgens heb ik meerdere banen in loondienst gehad als designer in zowel Amsterdam als Harderwijk. In 2016 ben ik gedurende 4 jaar social media reporter geweest voor de Hogeschool van Amsterdam, waar ik diepgaande cursussen over social media heb gevolgd. Ondertussen geef ik al meer dan 5 jaar trainingen en vind ik het fantastisch om door heel Nederland trainingen op maat te geven.

Meer over Yara
yara van schaik design studio knallr harderwijk

Een greep uit mijn klanten

Ik heb voor bedrijven van klein tot groot, zoals lokale zzp’ers en Van Delft Chocolates mogen werken. Voornamelijk bedrijven uit de omgeving van Harderwijk, maar ook zeker bedrijven van verder weg vragen om mijn hulp. Benieuwd wat mijn klanten over mij zeggen? Dat lees je hieronder!

Werkwijze en tarieven
review groevenbeek marleen design studio knallr

De samenwerking met Yara was heel prettig! Ze doet wat ze zegt en bereidt zich goed voor. Ze heeft een natuurlijke manier van presenteren. De materialen die ze levert zien er verzorgd uit en de voorbeelden die ze gebruikte in de les waren actueel en van deze tijd. We hopen dan ook zeker nog een keer met haar samen te werken.

– Marleen, docente Groevenbeek College

Veelgestelde vragen over gastlessen op scholen

Voor wie is een design training geschikt?

Doordat ik elke training op maat maak en afstem op het niveau van de deelnemers, is eigenlijk vrijwel iedereen geschikt!

 • Middelbare scholen op alle niveau’s
 • Docenten van middelbare scholen op alle niveau’s
 • Mbo-, hbo- en universitaire opleidingen
 • Docenten van mbo-, hbo- en universitaire opleidingen
 • Creatieve opleidingen, zoals: Communication & Multimedia Design, Creative Business en
 • Marketing en Communicatie
 • Communicatie en/of marketing medewerkers van scholen
 • Beginners én gevorderden

Onze leerlingen en/of docenten hebben al kennis van design. Kan je een les geven gespecialiseerd in één of meerdere onderwerpen?

De lessen zijn geheel op niveau aan te passen. Ik vind het alleen maar leuk om ervaren leerlingen of docenten nieuwe dingen te leren!

Hoelang duurt een les?

Hoelang een les duurt, is volledig afhankelijk van jullie wensen. Dit kan variëren van 1 lesuur tot zelfs een hele schooldag. Heb je geen idee hoelang een les zou moeten duren op basis van jouw wensen? Ik adviseer je graag!

Kan je ook meerdere lessen over een periode geven zodat het een langer project wordt?

Ook dit is mogelijk! Ik heb al 2x eerder voor 12 weken gewerkt aan een social media project op het Groevenbeek College in Ermelo. Om de twee weken gaf ik twee lesuren achter elkaar les. In een vrijblijvende (telefonische) afspraak bespreek ik graag de mogelijkheden met je!

Is de les theoretisch, praktisch of een combinatie van?

Ik ben zelf een enorme voorstander van het geven van trainingen op een zo praktisch en visueel mogelijke manier. Op het moment dat ik theorie uitleg, doe ik dat altijd met ondersteunende praktijkvoorbeelden. Hierdoor wordt de training interessanter om te bekijken, blijft de stof langer hangen en zie je direct de impact in de praktijk. Drie vliegen in één klap dus! (;

Heb je ervaring met het geven van lessen aan leerlingen?

Ondertussen heb ik al aan +- 90 leerlingen les gegeven. Een groot deel zijn 3 vmbo leerlingen van het Groevenbeek College in Ermelo, maar ik heb ook ervaring met lesgeven aan hbo-studenten.

Contactformulier gastlessen op scholen

Ik vertel graag meer over de mogelijkheden. Een vrijblijvende videocall, afspraak of telefoontje is zo gepland. Neem contact op en laten we kletsen!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.