Branding en social media templates voor Pip Interieur

Opdrachtgever
Pip Interieur
Datum
07 juni 2024

De opdracht

Sandra heeft in 2023 haar opleiding tot interieurstyliste afgerond en is met haar bedrijf “Pip Interieur” in Harderwijk begonnen. Ze heeft zelf haar logo ontworpen in het programma Canva. Vervolgens heeft ze op basis van haar logo wat social media posts en andere digitale uitingen geprobeerd te maken. Ze is heel creatief als het gaat om het stijlen van een interieur, maar ze is geen graphic / digital designer. Daarom vond ze het lastig om zelf een complete branding te ontwerpen. Ze wil ook professionaliteit en consistentie uitstralen. Daarom heeft ze mijn hulp ingeschakeld. Het is aan mij om de branding en social media templates voor Pip Interieur te ontwerpen, zodat haar branding van alleen een logo naar een duidelijke brand guide aangevuld met diverse social media templates gaat. De social media templates wil ze als houvast gebruiken, zodat ze snel en eenvoudig in een professioneel jasje haar content kan plaatsen voor diverse social media doeleinden.

Het oude VS het nieuwe logo van Pip Interieur

Op de foto hieronder zie je het logo dat Sandra zelf had ontworpen (links). Het logo en de twee bijbehorende kleuren waren het enige wat de branding van Pip Interieur had. Ik vind het tof als een branding zo dicht mogelijk aansluit bij de persoon/het bedrijf. Daarom wilde ik niet al te veel gaan sleutelen aan het logo en de kleuren. Ik heb het logo een verbeterslag gegeven. Zo kan Sandra voortaan toch nog haar eigen logo showen dat zij destijds bedacht heeft, maar dan nóg mooier.

Ook hulp nodig? Vraag offerte aan
het oude en het nieuwe logo branding voor pip interieur harderwijk

Wat is er aangepast in het logo en waarom?

In eerste instantie zal je waarschijnlijk denken dat er niets is veranderd aan het logo. De aanpassingen zijn heel klein, maar zorgen absoluut voor een strakker logo.

  • De stip in het midden is kleiner gemaakt. Zo ontstaat er meer ademruimte tussen de stip en de teksten. Door meer ademruimte te creëren, wordt een logo rustiger en overzichtelijker.
  • De ondertitel is groter gemaakt. De ondertitel is nu even breed als de titel. Dit zorgt voor een rustig logo en de ondertitel is beter te lezen. Twee vliegen in één klap.
  • De paarse omlijning is iets feller van kleur gemaakt. Het contrast tussen het donkerrood en paars is nu groter, waardoor de lila kleur er nu meer uitspringt. Ook is het lijntje iets verplaatst, waardoor het nu rustiger over de rode achtergrond ligt.
  • De algehele titel is wat meer omhoog geplaatst. Er was eerst meer ruimte boven de titel dan onder de titel. Nu is de tekst in het midden van de rode achtergrond gecentreerd voor een betere balans.
Ook een redesign nodig?
review sandra pip interieur social media templates

Yara heeft mij geholpen met het uitbreiden van mijn branding. Een jaar geleden heb ik zelf een logo gemaakt, maar ik kwam maar niet verder hoe ik dit kon uitbreiden naar social media templates. Dankzij de hulp van Yara heb ik dit nu wel! Ze kijkt goed naar wie je bent als persoon en je bedrijf en wat er dus bij je past qua huisstijl (en wat niet). Ik ben heel blij!

– Sandra, Pip Interieur
branding voor pip interieur brandguide deel 1 Brand guide Pip Interieur – deel 1
branding voor pip interieur brandguide deel 2 Brand guide Pip Interieur – deel 2

29 eenvoudig aanpasbare social media templates voor Pip Interieur

Sandra vindt het prettig om te werken met het programma Canva. Daarom heb ik haar nieuwe social media templates ontworpen in het door haar gekozen programma. De templates zijn heel divers en op maat voor zowel Instagram, Facebook en LinkedIn-posts als Instagram en Facebook Stories. Als ze een nieuwe post wil maken, kiest ze het template uit dat ze wil gebruiken, past de tekst aan, verandert de foto en klaar is Kees. Een kind kan de was doen!

Hieronder zijn 9 van de 29 social media templates te zien die ik voor Pip Interieur heb ontworpen.

Ik wil ook eigen social media templates

Net zoals Pip Interieur je eigen social media templates en je branding professionaliseren?

Neem gerust vrijblijvend contact op zodat ik je kan vertellen wat de mogelijkheden zijn. Naast het ontwerpen van social media templates, denk ik ook graag mee hoe je strategisch je social media profielen kan optimaliseren. Zo haal jij voortaan veel meer uit je zakelijke social media. Op naar een betere uitstraling en meer succes!

Contactformulier digitaal design

Ook hulp nodig bij social media templates of digitaal design? Ik vertel graag meer over de mogelijkheden. Een vrijblijvende videocall, afspraak of telefoontje is zo gepland. Neem contact op en laten we kletsen! Vaak krijg je binnen 2 uur een reactie en anders binnen maximaal 24 uur.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.