12 social media gastlessen op het Groevenbeek College

Opdrachtgever
Groevenbeek College
Datum
01 maart 2023

De opdracht

Op het Groevenbeek College in Ermelo volgen leerlingen van 3 vmbo een gekozen project. Het project duurt 12 weken lang. Eén van de projecten waar de leerlingen in het schooljaar van 2021 – 2022 en van 2022 – 2023 uit konden kiezen was een social media project. In dit project leren de leerlingen van alles over social media en hoe je dat als bedrijf het beste in kan zetten. Ook is het project gekoppeld aan een bestaand bedrijf uit de buurt. Dat bedrijf heeft weinig ervaring en kennis van social media. De school had gevraagd of ik de lessen wilde bedenken, maken, uitwerken en geven. Natuuuuuurlijk wilde ik social media gastlessen op het Groevenbeek College geven! (:

Social media gastlessen op het Groevenbeek College in Ermelo

Van maart 2022 t/m juni 2022 en van december 2022 t/m maart 2023 gaf ik 12 social media gastlessen aan 3 vmbo klassen. Om de week kwam ik op woensdagmiddag langs om 2 lesuren social media en design les te geven. Ik bereide volledig zelfstandig de lessen voor, maakte het lesmateriaal en de huiswerkopdrachten voor de leerlingen. Halverwege en aan het einde van het project beoordeelde ik de leerlingen en gaf ik feedback.

Doordat ik om de week langs kwam konden de leerlingen in de week dat ik er niet was aan de slag met de geleerde theorie. Aan het einde van het project leverden de leerlingen in duo’s een verslag en zelf gemaakte social media posts op voor de opdrachtgever waar zij het project voor deden.

social media gastlessen van design studio knallr op het groevenbeek college
review groevenbeek marleen design studio knallr

De samenwerking met Yara was heel prettig! Ze doet wat ze zegt en bereidt zich goed voor. Ze heeft een natuurlijke manier van presenteren. De materialen die ze levert zien er verzorgd uit en de voorbeelden die ze gebruikte in de les waren actueel en van deze tijd. We hopen dan ook zeker nog een keer met haar samen te werken.

– Marleen, docente Groevenbeek College

Ook interesse in gastlessen op scholen?

Ik sta te popelen om bij jullie op school voor de klas te staan en de leerlingen/studenten meer te leren over design en social media. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.