App design voor Fuentes

Opdrachtgever
Fuentes
Datum
19 juni 2019

De opdracht

Fuentes is de grootste en beste Spaanse taalschool van Nederland. Fuentes wil dat studenten zo lang mogelijk lid bij hen blijven. Daaruit kwam de opdracht om een motiverende en belonende Fuentes app te maken voor (ex-)studenten, want uit mijn onderzoek bleek dat spreek- en luistervaardigheden het snelst vervagen. Daarom moest de app hierop gaan richten. Ik ging aan de slag met het ontwerpen van een passende app design voor Fuentes.

(ux-)onderzoeken over o.a. de doelgroep van Fuentes

Als eerste zijn er vijf maanden lang verschillende (UX-) onderzoeken uitgevoerd. Aan de hand van onder andere de resultaten van deze onderzoeken is de app ontworpen. Het gehele onderzoek was onderverdeeld in verschillende fases. Per fase waren er andere onderzoeken nodig. Zo werd er aan het begin van het project voornamelijk onderzoek gedaan naar de doelgroep van Fuentes: (ex-)leden van de taalschool. Hiervoor werden er verschillende participant observations, context mappings, interviews, customer journeys, enquêtes, empathy maps en co-creaties uitgevoerd om de doelgroep beter te leren kennen. Vervolgens zijn er in een latere fase van het onderzoek verschillende A/B-, prototype- en usability testen uitgevoerd. Hierdoor werden er steeds betere iteraties gemaakt op het concept en design van de app. Zo is uiteindelijk het eind product van de Fuentes app ontstaan.

Speelse app design voor Fuentes

Met de app kunnen gebruikers op motiverende en belonende wijze korte taalspellen spelen. Tijdens deze spellen wordt de Spaanse taalkennis van de gebruikers getest. De spellen zijn enkel op het huidige niveau van de studenten. Zo behouden (ex-)studenten het niveau van hun Spaanse taalkennis. Zonder dat ze te veel nieuwe dingen bijleren en geen interesse meer hebben in vervolgcursussen. Hoe beter een spel wordt gespeeld hoe meer punten een gebruiker ontvangt. Er zit een doordacht puntensysteem achter deze app. Met deze punten kunnen gebruikers onder andere kortingen verdienen voor vervolglessen bij Fuentes of nieuwe spellen in de app vrij spelen.

fuentes app design studio knallr mockup golden dot award

Het terugkerende pepertje

Bij Fuentes leer je spaans op een pittig tempo. Vandaar het rode pepertje in de huisstijl van Fuentes. Het rode pepertje is ook een belangrijk onderdeel in de Fuentes app. Elke week ontvangen gebruikers “een pepertje”. Dit is een stukje theorie over bijvoorbeeld grammatica, uitspraak of vocabulaire. Deze wekelijkse pepertjes zijn in het pepertjes-overzicht terug te vinden. Zo kunnen gebruikers eenvoudig de belangrijkste theorie doornemen en opfrissen.

Nominatie Golden Dot Award

Wist je dat het project van de Fuentes app een Golden Dot Awards nominatie heeft gekregen? In juni 2019 kreeg het project een nominatie. Het project was samen met andere interessante app- en IoT (Internet of Things) projecten genomineerd.

Ook hulp nodig met app design?

Heb jij hulp nodig met een user interface design voor een website of app? Of wil jij dat jouw bedachte app wordt getest en gecheckt door een ux-designer? Neem dan vrijblijvend contact op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.