Paasbrunch menukaart van Centraal Ketelhuis 2023 & 2024

Opdrachtgever
Centraal Ketelhuis via NextVenue
Datum
20 maart 2023

De opdracht

Het Centraal Ketelhuis in Amersfoort organiseert elk jaar met Pasen een brunch. Vanuit het bedrijf NextVenue kreeg ik de opdracht om het ontwerp te maken van de menukaarten in de stijl van Centraal Ketelhuis. De opdracht was om een menukaart te ontwerpen die past bij de stijl van de huidige menukaart, maar wat toch verfrissend en anders zou zijn. Er moest een vleugje “Pasen” in gegooid worden. Met deze briefing ging ik aan de slag met het ontwerpen van de paasbrunch menukaart van Centraal Ketelhuis.

Menukaart ontworpen voor de paasbrunch van 2023

Voor dit project had ik al eerder de menukaart voor de kerstbrunch van Centraal Ketelhuis 2022 ontworpen. Hierdoor lag er al een basis voor het ontwerp van de menukaart. Toen ik aan de slag ging met het ontwerp, ging ik op zoek naar inspiratie voor Paasmenu’s zodat ik het Kerstmenu iets kon ombuigen naar een Paassfeer. De paasmenu’s die ik tegenkwam waren erg druk, kinderlijk en straalden geen luxe uit. Daar kon ik weinig inspiratie uithalen, maar ik kwam op het idee om kleine haasjes en paaseitjes te tekenen voor op de achtergrond. Als achtergrondkleur koos ik voor een rustige gele kleur. Dit matcht goed met de kleuren in de foto die op de achtergrond staat. Zo vormen de voor- en achterkant één geheel.

De menukaarten passen nu op tafel naast het huidige menu door de terugkomende elementen. Zo is het kader rondom de menukaart op beide kaarten terug te zien. Daarbij komen ook de lettertypes, het logo en het stukje over allergenen op beide menukaarten terug.

paasbrunch menukaart 2023 design studio knallr
jacky van angelen nextvenue review design studio knallr

Yara is heel fijn om mee samen te werken. Ze communiceert fijn en snel. Ze heeft al een aantal mooie designs opgeleverd die voldeden aan onze verwachtingen. We zullen zeker aanraden om met haar samen te werken!

– Jacky, allround marketingmedewerker bij NextVenue
review next venue melissa design studio knallr

Samenwerken met Yara gaat super! Yara communiceert duidelijk, reageert snel en geeft een duidelijke planning aan. Wanneer nodig vraagt ze om verduidelijking van de briefing, ook dat is prettig. Zo weet ze zeker dat ze de juiste vertaling naar een eindproduct kan maken. Bovendien is ze altijd enthousiast en komt ze haar afspraken na. Aanrader dus!

– Melissa, ex-content marketeer NextVenue

Ook hulp nodig met drukwerk design?

Ik help jou graag met het ontwerpen van jouw ideeën en help je met het drukwerkproces. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.