Kerstbrunch menukaart van Centraal Ketelhuis 2022 en 2023

Opdrachtgever
Centraal Ketelhuis via NextVenue
Datum
20 februari 2024

De opdracht

Het Centraal Ketelhuis in Amersfoort organiseert elk jaar met Kerst een brunch. Vanuit het bedrijf NextVenue kreeg ik de opdracht om het ontwerp te maken van de menukaarten in de stijl van Centraal Ketelhuis. De opdracht was om een menukaart voor volwassenen en een aparte voor kinderen te ontwerpen wat past bij de stijl van de huidige menukaart, maar wat toch verfrissend en anders zou zijn. Er moest een vleugje “magie” in gegooid worden. Met deze briefing ging ik aan de slag met het ontwerpen van de kerstbrunch menukaart van Centraal Ketelhuis.

Menukaarten ontworpen voor de kerstbrunch van 2022 en 2023

Toen ik begon aan deze opdracht, ging ik mij verdiepen in het restaurant van het Centraal Ketelhuis en de huidige stijl. Vervolgens ging ik op zoek naar inspiratie voor Kerst menu’s. Kerst menu’s kunnen erg variëren van ontwerpen die vol met glitters zitten tot vrolijke ontwerpen met kerstbomen en slingers. Beide stijlen passen niet bij het Centraal Ketelhuis. Daarom koos ik voor een elegante en rustigere middenweg.

De menukaarten passen nu op tafel naast het huidige menu door de terugkomende elementen. Zo is het kader rondom de menukaart op beide kaarten terug te zien. Daarbij komen ook de lettertypes, het logo en het stukje over allergenen op beide menukaarten terug.

Deze opdracht kreeg ik niet alleen in het 2022, maar ook in 2023. Zowel Centraal Ketelhuis als NextVenue waren zeer tevreden met mijn ontwerp en de snelle levering. Hierdoor mocht ik in 2023 nogmaals het ontwerp maken voor de menukaarten. Ook mocht ik de menukaarten voor de Paasbrunch ontwerpen. Daarover lees je hier meer.

kerstbrunch menukaart centraal ketelhuis design studio knallr
jacky van angelen nextvenue review design studio knallr

Yara is heel fijn om mee samen te werken. Ze communiceert fijn en snel. Ze heeft al een aantal mooie designs opgeleverd die voldeden aan onze verwachtingen. We zullen zeker aanraden om met haar samen te werken!

– Jacky, allround marketingmedewerker bij NextVenue

Ook hulp nodig met drukwerk design?

Ik help jou graag met het ontwerpen van jouw ideeën en help je met het drukwerkproces. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.