Social media templates voor Anouk Dance Experience

Opdrachtgever
Anouk Dance Experience
Datum
20 maart 2023

De opdracht

Anouk maakte al een tijdje gebruik van het bewerkingsprogramma Canva. Hierin ging zij zelf aan de slag met het maken van social media posts. Ze was erg zoekende hoe zij haar huisstijl terug kon laten komen in de social media posts. In fases maakte zij gebruik van bepaalde lettertypes en kleuren om vervolgens weer over te gaan in een andere stijl. Erg begrijpelijk, want wat werkt nou wel of niet goed? Er zijn natuurlijk miljoenen kleuren, vormen, lettertypes, beeldmerken etcetera. Dus wat moet je gebruiken? Dan ga je inderdaad verschillende dingen uitproberen wat juist goed is, maar voor de professionaliteit van je account is het minder netjes. Daarom was het tijd voor eigen social media templates. Aan mij de opdracht om meerdere social media templates te ontwerpen in de huisstijl. Zo kan Anouk voortaan eenvoudig zelf een post maken met de social media templates voor Anouk Dance Experience.

Het ontwerp van de social media templates voor Anouk Dance Experience

Er zijn uiteindelijk vier verschillende post én story templates gemaakt. Zo kan Anouk genoeg variëren in de soorten posts zonder dat haar account één grote rommel wordt. Zo heeft zij de opties om alle dansdocenten in een template voor te stellen, evenementen aan te kondigen, nieuws te delen en nog veel meer. Qua stijl heb ik mij laten inspireren door het logo. Het logo bestaat uit speelse dikke lijnen. Deze heb ik terug laten komen in de social media templates om teksten toe te kunnen voegen.

Doordat de templates in Canva staan kan zij eenvoudig een foto of tekst wijzigen. Hierdoor kan je in letterlijk een handomdraai een nieuwe post maken die nog steeds professioneel is en aansluit bij je huisstijl. Handig, hè?!

Voortaan zijn haar social media posts altijd in de huisstijl van de dansschool, consistent, speels en professioneel!

Alle voordelen van eigen social media templates op een rij

  • De templates zijn volledig in jouw/jullie huisstijl.
  • Mensen herkennen direct jouw content wat goed is voor de zichtbaarheid en naamsbekendheid.
  • Het bespaart tijd op het maken van nieuwe content.
  • Voortaan zijn als je posts consistent en professioneel.
  • Nooit meer pielen en vloeken in bewerkingsprogramma’s, zoals Canva.
  • Meerdere werknemers kunnen bij de templates om nieuwe content te maken die past binnen de richtlijnen.
  • Easy-to-use. Echt iedereen kan dit gebruiken. Jij ook!

Ik heb ook een uitgebreide blog geschreven over de 6 redenen waarom jouw bedrijf/werk met eigen social media templates zou moeten werken. De blog is ondersteund met duidelijke visuele voorbeelden zodat je een goed beeld krijgt. Lees hier de blog!

Wil jij ook eigen social media templates?

Ben je benieuwd wat het jouw social media accounts kan brengen? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Dan bespreek ik graag de opties met jou!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.