6 redenen waarom jouw bedrijf met social media templates moet werken

Categorie
Design tips
Datum
02 november 2023

6 redenen waarom jouw bedrijf met social media templates moet werken

Social media is een van de meest krachtige marketingtools die er bestaan. Of je nu een klein bedrijf runt of een grote onderneming, social media kan je helpen om je doelgroep te bereiken en je merk te laten groeien. Maar als je niet voorzichtig bent, kan het beheren van social media een tijdrovende taak worden. Gelukkig zijn er social media templates beschikbaar om het beheren van je social media een stuk makkelijker te maken. In deze blog leg ik uit waarom jouw bedrijf met social media templates moet werken.

Ten eerste: Wat zijn social media templates?

Een social media template is een vast sjabloon waar je jouw afbeeldingen en/of teksten in kan zetten. Dankzij templates kan je eenvoudig en snel consistente en passende content creëeren. Hierdoor krijgt jouw social media content een herkenbare en professionele uitstraling. Naast afbeeldingen en teksten kunnen templates ook: logo’s, beeldmerken, kleuren, typografie, iconen en vormen bevatten. Social media templates zijn er in allerlei vormen en maten. Zo wordt er vaak voor elk social media platform een ander template ontworpen. Aangezien de afmetingen op elk platform anders zijn.

1. Volledig in jouw huisstijl

Het mooie van templates is dat ze volledig te personaliseren zijn. Zo is het mogelijk om social media templates in jouw huisstijl te laten ontwerpen. Hierdoor kan er rekening gehouden worden met jouw look & feel en tone-of-voice. Denk hierbij aan het gebruiken van jouw logo, lettertype(s), kleuren, vormen, iconen en beeldmerk. Hierdoor zullen klanten jouw content direct herkennen. Door consistent jouw huisstijl te gebruiken zullen social media gebruikers je merk sneller herkennen.

Voor Pip Interieur heb ik ook social media templates gemaakt. Hier lees je meer over deze case!

2. Bespaar heel veel kostbare tijd

Stel je voor: je moet iedere werkdag opnieuw weer nadenken over het ontwerp van nieuwe content. Je zit uren het internet af te struinen voor inspiratie, schetst er op los, ontwerpt van alles, maar je bent met niks tevreden. Je collega vraagt of je snel een nieuwe post online kan zetten. Op dat moment heb je helemaal geen tijd om na te denken over een nieuw design. De perfecte oplossing hiervoor is een op maat gemaakte social media template met kant-en-klare opzetjes. Zodat jij eenvoudig kan kiezen uit verschillende opties. Hierdoor hoef je alleen nog maar de eventuele afbeeldingen en tekst te vervangen.

Het grootste voordeel van templates is dat het tijd bespaart. Het maakt niet uit of het templates voor websites of social media zijn, want ze zorgen er allemaal voor dat er efficiënter en sneller gewerkt kan worden.

 • Je hoeft niet meer te zoeken naar inspiratie voor nieuwe ontwerpen in je social media posts.
 • Je hoeft nooit meer te pielen in bewerkingsprogramma’s om iets creatiefs te maken, want het is allemaal al voor jou gemaakt.
 • Je hoeft enkel nog maar teksten en/of foto’s aan te passen. Zo gepiept dus!
 • Je hoeft niet meer na te denken over de kleuren, lettertypes en vormen in een social media post.
 • Voortaan kan je meer tijd besteden aan andere belangrijke taken!

Voor BergWerk heb ik ook social media templates gemaakt. Hier lees je meer over deze case!

social media templates blog bergwerk

3. Consistent en professioneel

Een van de belangrijkste aspecten van succesvolle social media marketing is consistente branding. Wanneer je social media posts maakt, is het belangrijk dat je merk consistent wordt weergegeven. Social media templates kunnen je hierbij helpen door een consistente stijl en look-and-feel te creëren voor al je posts. Dit kan ervoor zorgen dat je merk herkenbaar wordt en je je doelgroep op een effectieve manier kunt bereiken.

Daarbij zal je algehele social media account er voortaan professioneel uitzien. Alle posts zijn qua stijl op elkaar afgestemd en het straalt duidelijk jouw merk uit. Het is een plaatje om door jouw profiel heen te scrollen. Dit zorgt er meteen voor dat gebruikers langer op je account blijven hangen en meer posts zullen bekijken. Win-win situatie dus!

Voor Anouk Dance Experience heb ik ook social media templates gemaakt. Hier lees je meer over deze case!

social media templates blog anouk dance experience

4. Betere content maken en aanbieden

Social media templates kunnen je ook helpen om betere content te maken. Door gebruik te maken van bestaande templates, kun je snel een idee krijgen van welke soorten content het goed doen op social media. Dit kan je helpen om betere content te maken die aansluit bij de interesses van je doelgroep en die meer engagement genereert.

Het draagt ook bij aan een efficiëntere workflow. Je kunt bijvoorbeeld templates maken voor verschillende soorten posts, zoals aankondigingen, promoties of evenementen. Door deze templates te gebruiken, kun je snel posts maken en publiceren zonder dat je elke keer opnieuw alles hoeft te bedenken. Dit kan je helpen om je social media activiteiten beter te organiseren en meer gedaan te krijgen in minder tijd.

Voor Van Delft Chocolates heb ik ook social media templates gemaakt. Hier lees je meer over deze case!

social media templates blog yava design bureau

5. Optimaliseer je social media strategie met A/B testen

Door social media templates te gebruiken, kun je ook de prestaties van je social media posts verbeteren. Je kunt bijvoorbeeld A/B-testen uitvoeren met verschillende templates om te zien welke het beste presteren. Dit kan je helpen om je social media strategie te optimaliseren en meer succes te behalen. Zo weet jij welke templates je voortaan beter kan inzetten voor bepaalde doeleinden en welke beter niet. Ook merk je dan welke templates voor meer bereik, likes en reacties zorgen en welke niet.

6. Écht iedereen kan hier mee werken. Ook jij!

Is jouw marketing collega ziek? Moet er met spoed iets gedeeld worden op social media, maar ben jij niet creatief? No worries! Ook jij en jouw niet creatieve collega’s kunnen dit gebruiken! Het social media template staat al voor jou klaar. Wijzig enkel de tekst en/of foto in het template en je kan in jullie huisstijl iets professioneel posten. Een kind kan de was doen!

Krijg een ondersteunende training van mij over social media (templates)

Om de cirkel helemaal rond te maken, kan ik ook aansluitende trainingen geven. Deze zijn speciaal voor jou(w bedrijf) om te leren hoe je templates gebruikt of om meer te leren over de ins en outs van social media. De opgedane kennis van de training kunnen de werknemers nog jaren toepassen. Zo heb ik ook voor het internationale bedrijf Harver een passende design training gegeven. Dankzij deze training besparen de werknemers van Harver nu veel kostbare tijd, omdat zij met een op maat gemaakte template werken. Nu hoeven ze nooit meer zelf te bedenken hoe een dia eruit komt te zien. Zij kunnen eenvoudig dia’s uitkiezen die zij willen gebruiken, om vervolgens enkel de tekst en eventueel de afbeeldingen te vervangen. Zo zijn alle presentaties altijd professioneel en consistent in lijn met de huisstijl van Harver en kunnen zij hun bespaarde tijd besteden aan belangrijkere dingen.

Krijg net zoals Harver een eigen template met een ondersteunende training. Klik hier om meer te lezen over deze case.

engelstalige design training harver design studio knallr

Dus nog 1 keer de voordelen op een rij

 • De templates zijn volledig in jouw/jullie huisstijl.
 • Mensen herkennen direct jouw content wat goed is voor de zichtbaarheid en naamsbekendheid.
 • Het bespaart tijd op het maken van nieuwe content.
 • Voortaan zijn als je posts consistent en professioneel.
 • Nooit meer pielen en vloeken in bewerkingsprogramma’s, zoals Canva.
 • Meerdere werknemers kunnen bij de templates om nieuwe content te maken die past binnen de richtlijnen.
 • Easy-to-use. Echt iedereen kan dit gebruiken. Jij ook!
Ik wil ook social media templates